Като в истински храм на бирата, при нас жената е Богиня
Имало едно време, през девет планини в десета, през девет земи в десета, океан, наречен Пети океан. Той обаче не бил обикновен, а много специален, защото бил океан от бира, обаче не от каква да е, а от ЖИВА бира. На брега на океана имало храм, наречен Ale House. Той обаче не бил обикновен, защото в него се събирали много специални поклонници, наречени любители на ЖИВАТА бира. И така започва нашата история за това как се е създало всичко това и как бирените любители прекарвали времето си в бого-ТВОРЕНЕ и пречистване с тази много специална и полезна напитка.
Преди много, много години, още преди да се родят нашите дядовци, преди да се родят техните дядовци и даже преди да се роди Исус Христос, в една стара държава наречена Китай са варели бира наречена „Куи”. В една друга древна държава, наречена Месопотамия била намерена керамична плочка от преди 4 000 години, която показвала, че правенето на бира е била високо уважавана и ценена професия , а майсторите пивовари са били жени. В древен Вавилон, жените пивовари са били също и проповеднички. Богините Сирис и Нимкази са били покровителки на бирата, и живата бира била пазена само за церемониите в храмовете. Сега разбирате и смисъла на нашата почит към жените? Питието определя и пиетета :-)
Славната роля на нежния пол в историята на пивото продължава. В Египет жените киснели ечемичен хляб във вода, оставяли получената смес да ферментира и получавали напитка близка до днешната жива бира. Те много я харесвали и често я пиели, затова било задължение на жените да приготвят от тази напитка заедно с омесването на хляба. Медицински документ писан около 1 600г.пр.н.е. изрежда близо 700 рецепти, а в 100 от тях се среща думата „жива бира”. Живата бира е толкова стара, колкото и цивилизацията. Тя е част от световната история - от древен Египет, през средновековните монаси, до временната й забрана в Америка. Тя е била част от живота на обикновените хора, както и символ на празненства, възстановяване и релаксация. Местният пъб е бил като храм, йога клуб или просто място за социален нетуъркинг :-) Ако си търсите подобно местенце, очакваме ви при нас!
Какво ново при нас
Получавай новините и менюто
Възползвайте се от възможността да получавате новини и нашето обедно меню на вашият e-mail адрес.

За да прекратите абонамента, моля въведете вашият e-mail адрес и натиснете тук.
AleHouse.bg © 2021
Created by
Seven Interactions